Boeken

Geestverwanten

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen. Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen. Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen? 

Ook als e-book en dyslexie-versie via: Uitgeverij Dyslexion

‘Geestverwanten is een spannend en goed geschreven verhaal waarin Hilda Spruit de spijker op zijn kop slaat; het gaat echt zoals het in het boek beschreven is.’
Peter van der Hurk - paragnost

Jetzt auch auf Deutsch 

Verschijningen

Verschijningen

Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar ontdekt ze de foto van een vermist meisje. Dan beseft ze dat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Een spirituele coming of age over jezelf ontdekken en openstaan voor anderen. Het los te lezen vervolg op Geestverwanten, bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. Voor young adults.

Clavis Uitgeverij Ook verkrijgbaar in dyslexie-versie via: Uitgeverij Dyslexion

‘Verschijningen neemt je mee in een wereld waar menig tiener nieuwsgierig naar en tegelijkertijd bang voor is. Vanaf pagina één kon ik het boek niet meer wegleggen, zo vlot, spannend en vooral beeldend is het verhaal geschreven.’

Dennis Bots - filmregisseur (o.a. Achtste-groepers huilen niet)

Verschijningen

Dolende geesten

Een spannend spiritueel verhaal over liefde die sterker is dan de dood. Voor young adults.

Merthes biologische moeder ligt op sterven. Ze vraagt Merthe om een laatste brief aan haar ouders, Merthes grootouders, te bezorgen. Maar niemand weet waar ze wonen. Als de zoektocht van Merthe en haar vrienden op een dood spoor belandt, barst haar sluimerende paranormale gave los. Waarom lijken twee personages uit Rembrandts Nachtwacht een beroep op haar te doen? Merthe kan niet anders dan de aanwijzingen volgen, ook al leiden die tot een gevaarlijk avontuur. Een spannend spiritueel verhaal over liefde die sterker is dan de dood. Voor young adults.

Dolende geesten – gevangen in de nevel

Clavis Uitgeverij

Een buitengewoon onderhoudend boek over de kracht van vergeving, over daden en hun gevolgen en vooral over de liefde die grenzen van leven en dood overschrijdt.

Paravisie over Dolende geesten

De Rommelzolder

De Rommelzolder

Vind jij het ook zo SPANNEND om naar boven te gaan? De krakende trap. Het piepen van de vloer wanneer je een stap zet. De schaduw op de muur, alsof iemand je achtervolgt … Of vind je het juist leuk om met de ROMMEL te spelen? Je te verkleden als een ontdekkingsreiziger die vreemde landen ontdekt, zonder de ZOLDER te verlaten? Kinderverhalenbundel vanaf 8 jaar. 17 korte spannende verhalen door 17 verschillende auteurs. Deze bundel is tot stand gekomen naar aanleiding van de gelijknamige kinderverhalenschrijfwedstrijd van Online Schrijfschool in samenwerking met boekenblog Thrillers & More en Uitgeverij NeckarVan elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar KiKa – Stichting Kinderen Kankervrij.

Het draaimolenpaard met draaieritis

Het draaimolenpaard is heel erg moe van het rondjes draaien. Zijn hout kraakt ervan! Hij heeft draaieritis; dan wil je niet meer draaien. Dat is heel ernstig voor een draaimolendier. Vermoeid valt het paard in slaap. Midden in de nacht wordt hij wakker van een aai over zijn hoofd. Het is de draaimolentovenaar. Zou die hem van zijn draaieritis af kunnen helpen?
Illustrator: Jeffrey Warlich
ISBN: 978-90-8922-049-3

Het spook op zolder

Iris en Robin spelen bij oma. Op de zolder vinden ze in een grote kist de trouwkleren van opa en oma. Robin zet de hoge hoed op en Iris wil de trouwjurk aantrekken. Maar dan opeens begint de sluier uit zichzelf te bewegen! Zou het een spook zijn? Maar spoken bestaan toch niet? Of misschien toch wel? Durf jij dit verhaal te lezen.
Illustrator: Wouter Tulp
ISBN: 978-90-8922-065-3

Knikkebollen

Lisa moet naar bed, maar daar heeft ze helemaal geen zin in. Ze schreeuwt de hele buurt bij elkaar. ‘Weet je wat,’ zegt mama, ‘kijk dan zelf maar wanneer je naar bed gaat.’ ‘JIPPIE!’ roept Lisa. Als je zo laat naar bed mag als je zelf wilt, heb je superveel extra tijd voor leuke dingen. Wat zou jij allemaal doen? Maar zou je dan wel de volgende ochtend op tijd wakker worden voor school?
Illustrator: Jeffrey Warlich
ISBN: 978-90-8922-015-8

De sneeuwpop

Als Daniël op een koude morgen wakker wordt, ligt er een dik pak sneeuw in de tuin. Samen met papa maakt hij een sneeuwpop. Wat een mooie sneeuwpop, zegt mama. Jammer dat het weer snel gaat dooien. Dooien? Maar dan smelt de sneeuwpop! roept Daniël. Een paar dagen later droomt hij van zijn sneeuwpop en hij mag met hem mee naar het IJspaleis.

Uitverkocht

55 woorden verhalen

55 woordenverhalen

Hoe lang is een kort verhaal? En wat gebeurt er als je ‘slechts’ 55 woorden tot je beschikking hebt?
In de Week van het Korte Verhaal 2017 gingen honderden auteurs de uitdaging aan. Schrijverspunt selecteerde samen met schrijfster Marjan Lammens-de Caluwé de 55 beste inzendingen voor deze tweede editie 55 woordenverhalen. Die zich overigens het best laat (voor)lezen bij de bushalte, in de rij voor de kassa of tijdens een saaie vergadering.
Cadeau geven is ook een goed idee, want met de verkoop van deze unieke bundel steunen we Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij van harte ondersteunen!

Een gebloemde lezing

Na de succesvolle lancering van de eerste gezamenlijke publicatie in 2005, waren er genoeg schrijvers van poëzie en proza die best één van die Zes Tien Onbegrensde Auteurs hadden willen zijn. Bovendien las het boekwerkje lekker weg, getuige de positieve reacties van het lezerspubliek. Wat nu als er nóg meer auteurs aan een dergelijk project meedoen en de diversiteit van de teksten groeit? Ziehier het antwoord op die vraag: maar liefst zevenentwintig Belgische en Nederlandse auteurs schrijven van zich af om je te vermaken, ontroeren, … of aan het schrijven te zetten!
Medeauteur: Hilda Spruit
ISBN: 90-77764-48-8

Dichter in gedachten

Een groep schrijvers op verhalensite.com werd op 27 november 2008 geconfronteerd met het plotselinge overlijden van schrijfmaatje Ed Klein Goldewijk. Hij werd 44 jaar. Hun emoties die het gevolg waren van verlies, verdriet en rouw, resulteerden erin dat zij hun krachten bundelden tot mooie, bijzondere poëzie. Ter nagedachtenis aan edKG. De inhoud van deze gedichtenbundel kan eenieder steun bieden in moeilijke tijden. De volledige opbrengsten van deze bundel worden gedoneerd aan Pax Kinderhulp.
Medeauteur: Hilda Spruit
ISBN13: 9789086661312

Het verhaal van Famke

Wat gebeurt er als de papa van Famke op uitzending naar een ver land gaat?
Uitsluitend beschikbaar voor militairen.
Een uitgave van: Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht
Illustrator: Katja Kortenbroek