Biografie

Hilda Spruit is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Momenteel woont ze in Zoetermeer, samen met haar partner en maatje Ruud. Ze heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en een kat. Voor schrijven en de Nederlandse taal heeft ze altijd een grote voorliefde gehad, een reden dat ze op jonge leeftijd al de grote wens had om schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze regelmatig achter de oude typemachine van haar vader, die een groot verhalenverteller was. Op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit en toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven.

Toch bleven haar vaders boeiende verhalen voortleven in haar hoofd, waardoor ze in 2004, nadat haar eerste kleinkind werd geboren, het verhalenschrijven weer heeft opgepakt. Dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen. 

Zo heeft ze onder andere korte verhalen geschreven voor de Borre Leesclub, Bobo en artikelen voor het maandblad Bloom Magazine. In 2010 schreef ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht het interactieve boekje: “Het verhaal van Famke”. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden. De illustraties erbij zijn van illustratrice Katja Kortenbroek

Eind 2015 debuteerde Hilda met haar young adult-roman “Geestverwanten”, die bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs en inmiddels is uitgegroeid tot een serie. De vervolgromans in de Geestverwanten-serie, “Verschijningen” en “Dolende geesten”, zijn uitgekomen bij uitgeverij Clavis.

Naast haar baan als auteur, uitgever en creditmanager schrijft Hilda artikelen voor ParaVisie Magazine en geeft ze presentaties en signeersessies op scholen, evenementen en in boekhandels.