Biografie

Hilda is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Ze woont samen met haar partner Ruud en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Met haar voorliefde voor schrijven en de Nederlandse taal koesterde ze vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden maar één grote wens: schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze achter de oude typemachine van haar vader en op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit. Toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven.

Toen in 2004 haar eerste kleinkind werd geboren, heeft ze het verhalenschrijven weer opgepakt, met de bedoeling iets blijvends voor de kleinkinderen achter te laten. Maar dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen.
Ze heeft onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo en artikelen voor het spirituele maandblad Para-Astro. In 2010 heeft ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht ‘Het verhaal van Famke’ geschreven. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden. De illustraties erbij zijn van Katja Kortenbroek.
Haar young adult-debuutroman Geestverwanten won in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs.